Wat is minerale make-up?

Minerale make-up is een natuurlijke, zijdezachte make-up gemaakt van pure mineralen, vrij van chemicaliën, parfum, vulstoffen, talk, parabenen of andere synthetische ingrediënten, conserveermiddelen, parfum of andere toevoegingen. Hierdoor is de kans op allergieën of huidirritaties zeer klein. De make-up is geschikt voor jong en oud en voor alle huidtypen, zelfs voor mensen met een gevoelige huid. Omdat Mintenz geen talk bevat zijn de producten ook voor een droge huid geschikt. 

 

 

Wat is het verschil tussen vloeibare foundation en minerale foundation?

Minerale foundation van Mintenz is in poedervorm en volledig natuurlijk. Minerale foundation voelt licht en luchtig aan als een tweede huid. Het verstopt de poriën niet en heeft een natuurlijke uitstraling.

Een veel gehoord nadeel van vloeibare foundation is dat deze een ‘geplamuurde’ of ‘maskerachtige’ uitstraling aan de huid geven, waardoor duidelijk te zien is dat je make-up draagt. Vaak voelen ze onnatuurlijk (plakkerig) aan op de huid.

Daarnaast kunnen synthetische ingrediënten in vloeibare foundation de conditie van de huid uit balans brengen en irritatie veroorzaken, wat kan leiden tot het ontstaan, verergeren of in stand houden van huidproblemen.

 

Is minerale make-up ook geschikt voor de oudere huid?

Omdat onze foundation in poedervorm is wordt er vaak gedacht dat het ook een poeder resultaat geeft maar dat is dus niet zo! De reden dat poeders een dof en droog resultaat geven komt vaak door de talk die erin zit. Onze poeder bevat geen talk! De mineralen in onze poeder smelten samen met de huidolieën waardoor het een heel mooi zacht, licht en natuurlijk resultaat geeft. Je voelt en ziet niet dat je make-up draagt! De dekking kun je opbouwen van heel subtiel (één laagje) naar iets dekkender (meerdere dunne laagjes).

De oudere huid heeft vaak wat meer last van vlekjes en plekjes. Door het gebruik van onze minerale poeder zal de huid er direct egaler en rustiger uitzien. Mooi verzorgd!

Mineralen hebben reflecterende eigenschappen waardoor ze de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels optisch verminderen en voor een natuurlijke, gezonde gloed zorgen. De mineralen sluiten de huid niet af en zorgen ervoor dat de huid kan ademen.

 

Heeft de make-up SPF?

Hoewel onze minerale poeder ingrediënten bevat die bescherming kunnen bieden tegen de zon, is het niet officieel getest voor SPF classificatie. Daarom kunnen we geen claims en uitspraken doen over een zonnefilter in onze make-up. Om je huid optimaal te beschermen tegen de zon, adviseren we om altijd een goede zonnebrandcrème te gebruiken.

 

Voordelen minerale make-up

 • 100% pure mineralen
 • Geschikt voor ieder huidtype, zelfs voor de meest gevoelige huid
 • Natuurlijke zonbescherming (SPF15)
 • Sluit de huid niet af, de huid blijft ademen
 • Voelt gewichtloos en heel natuurlijk aan
 • Perfecte dekking de hele dag
 • Natuurlijke en egale dekking zonder een masker gevoel
 • Verzorgend, verzachtend en kalmerend
 • Gladde en fluweel zachte huid
 • Geschikt voor de onrustige en/of probleemhuid
 • Dierproefvrij
 • Bevat GEEN: chemische ingrediënten en nanodeeltjes